Kids Club – Centru de Bronz pentru pregătirea examenelor Cambridge

Scoala Kids Club a devenit Centru de Bronz pentru pregatirea examenelor Cambridge recunoscut de British Council in cadrul programului Addvantage, datorita numarului mare de candidati pregatiti pentru a sustine examenele si a rezultatelor excelente obtinute de acestia.

Obtinerea certificatului oferit de British Council este o garantie in plus a faptului ca pentru Scoala Kids Club calitatea pregatirii elevilor este o prioritate.

La Scoala KIDS CLUB, in fiecare an se organizeaza examene pentru obtinerea certificatelor internationale de limba engleza CAMBRIDGE (YLE Starters, Movers, Flyers, KET).Cursurile de pregatire organizate in vederea sustinerii acestor examene urmaresc atat perfectionarea cunostintelor de limba ( intelegerea limbii vorbite, intelegerea unui text scris, capacitatea de a comunica intr-o conversatie, capacitatea de a comunica oral si capacitatea de a redacta un text scris) cat si deprinderea cu metodologia si tehnica specifica fiecarui examen in parte.

În conformitate cu documentul nr.40029/19.05.2015 emis de Ministerul Educației, certificatele obtinute, cu un punctaj de minim 11 scuturi, in urma sustinerii examenului Cambridge English: Movers sau Flyers, echivaleaza proba examenului de admitere la clasa a V-a intensiv Limba Engleza.

KIDS CLUB – Succes with Cambridge!
Un inceput promitator in invatarea limbii engleze

Menite să evalueze competențele de limba engleză ale copiilor cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, testele Cambridge English: Young Learners (YLE), KET reprezinta inceputul calatoriei in minunata lume a invatarii limbii engleze, incurajeaza copiii sa invete, monitorizandu-le evolutia.

            Testele Cambridge YLE ofera copiilor o directie clara pentru imbunatatirea cunostintelor de engleza, recompenseaza eforturile lor de a studia aceasta limba si reprezinta o prima  experienta utila, a testarilor internationale.

Beneficiile sustinerii examenelor Cambridge YLE

 • Certificatele obtinute in urma examenelor de limba engleza Young Learners (YLE) nivelurile Movers și Flyers, administrate de British Council, pot fi folosite pentru echivalarea probei de competență lingvistică la admiterea în clasa a 5-a cu program intensive (nivel minim necesar: A1 conform grilei CEFR).
 • Este cel mai bun mod de a evalua progresul copiilor in studiul limbii engleze si reprezinta un contact pozitiv cu un examen international.
 • Incurajeaza copilul sa comunice in limba engleza in situatii reale si ii creaza o atitudine pozitiva fata de testele de limba engleza.

STARTERSCambridge English: Starters

este primul din cele trei niveluri de testare Cambridge English: Young Learners (YLE) pentru copiii cu vârste între 7 și 12 ani. Acest test incurajeaza copilul să învețe limba engleză de la o vârstă fragedă și îi formeaza o atitudine pozitivă față de testele de limbă străină.

Nivel de dificultate: Preliminar A1 pe Scala Comună Europeană de Referință.

Cui se adresează?

         Copiii care susțin acest test au vârsta cuprinsă între 7 și 8 ani și o pregătire de aproximativ 100 de ore de limba engleză.

Testul este distractiv si motivant, conceput special pentru copii, obisnuindu-i cu tipologia examenelor Cambridge (Reading and Writing, Listening, Speaking) si acordandu-le mai mare incredere in invatarea limbii straine.

În cadrul testului copilul va trebui:

 • să răspundă la întrebări foarte simple despre el/ea;
 • să scrie răspunsurile unor întrebări de bază.

         Nu există calificativul de test promovat sau nepromovat. Copilul poate obține un maximum de cinci ”scuturi” pentru fiecare probă. Numărul de scuturi obținut pentru fiecare probă va fi afișat pe certificat. Certificatul este disponibil după aproximativ o lună de la data examenului.

 

Listening Reading&Writing Speaking
20 minute 20 minute 5 minute
Maxim 5 scuturi Maxim 5 scuturi Maxim 5 scuturi

MOVERSCambridge English: Movers

este al doilea din cele trei niveluri de testare Cambridge English: Young Learners (YLE).  Acest test incurajeaza copilul să comunice în limba engleză în situații reale și creeaza o atitudine pozitivă față de testele de limbă străină.

Nivel de dificultate: A1 pe Scala Comună Europeană de Referință.

Cui se adresează?

         Acest test este distractiv si motivant, conceput special pentru copii cu vârsta cuprinsă între 8 și 11 ani și o pregătire de aproximativ 175 de ore de limba engleză. Pentru ca subiectele examenului au legatura cu experienta copiilor, le da acestora incredere sa foloseasca limba engleza intr-un mod cat mai bun.

În cadrul testului copilul va trebui:

 • sa înțeleagă instrucțiuni de bază în limba engleză;
 • sa completeze un formular simplu sau să răspundă la întrebări despre el/ea;
 • sa răspundă la întrebări și să scrie lucruri simple (cum ar fi zile ale săptămânii, informații legate de oră sau nume) pe care le aude sau le citeste într-o povestire.

         Nu există calificativul de test promovat sau nepromovat. Copilul poate obține un maximum de cinci scuturi pentru fiecare probă. Numărul de scuturi obținut pentru fiecare probă va fi afișat pe certificat. Certificatul este disponibil după aproximativ o lună de la data examenului.

 

Listening Reading&Writing Speaking
25 minute 30 minute 7 minute
Maxim 5 scuturi Maxim 5 scuturi Maxim 5 scuturi

FLYERSCambridge English: Flyers

este cel mai dificil nivel din cele trei niveluri de testare Cambridge English: Young Learners (YLE) pentru copiii cu vârste între 7 și 12 ani. Acest test reflectă capacitatea copilului de a înțelege limba engleză simplă în situații cotidiene și de a comunica într-o engleză elementară.

Nivel de dificultate: Elementar = A2 pe Scala Comună Europeană de Referință.

Cui se adresează?

Copiii care susțin acest test au vârsta cuprinsă între 9 și 12 ani și au studiat limba engleză ca limbă secundară pentru doi sau trei ani la școală (aproximativ 250 de ore de limba engleză).

 

În cadrul testului copilul va trebui:

 • sa explice diferența dintre două povești sau imagini;
 • sa fie capabil sa se prezinte si sa raspunda la intrebari simple legate de persoana sa;
 • sa inteleaga si sa poata folosi fraze simple;
 • sa scrie sau să spună o scurtă poveste în limba engleză;
 • sa poata interactiona cu vorbitori nativi de limba engleza (care sa vorbeasca clar si   raspicat)
 • sa scrie notite care sa includa date, locuri;
 • sa formuleze întrebări și să folosească verbe la timpul trecut (past tense). Examenul   Cambridge English: Flyers este echivalent din punct de vedere al nivelului de dificultate cu examenul Cambridge English: Key for Schools (KETfS).

 

Observatie: Trecerea cu brio a acestui examen va permite copilului accesul catre urmatorul nivel de examene: Cambridge Key English Test (KET) si Cambridge Preliminary English Test (PET) care conduc catre o certificare international acceptata pentru studii si oportunitati de lucru in strainatate.

 

Listening Reading&Writing Speaking
25 minute 40 minute 9 minute
Maxim 5 scuturi Maxim 5 scuturi Maxim 5 scuturi

Key English Test (KET)

        Cambridge English: Key, cunoscut și sub denumirea Key English Test (KET), este primul nivel de examen de engleză generală din suita Cambridge English. Acest certificat demonstrează că ai cunoștințele de bază pentru a putea comunica în limba engleză în situații cotidiene.

Cambridge English: Key for Schools (KETfS) este același nivel cu Cambridge English: Key și are aceeași recunoaștere internațională. Singura diferență constă în conținutul care este special conceput pentru interesele și experiența școlarilor.

Acest examen poate echivala proba de competență lingvistică pentru admiterea în învățământul liceal de stat și profesional cu program bilingv și intensiv dacă este promovat cu unul din următoarele calificative: Pass with Distinction, Pass with Merit sau Pass.

Nivel: A2 pe Scala Comună Europeană de Referință.

Cui se adresează?

Poți susține examenul KET după aproximativ 250 ore de studiu și practică, dacă poți vorbi, scrie și înțelege engleza de bază. Acest examen reprezintă primul pas în dezvoltarea abilităților de limba engleză necesare pentru lucru și studiu.

 

Candidatul unui examen KET este capabil:

 • să întrebe și să răspundă la întrebări legate de persoana sa ori alte persoane;
 • să înțeleagă anunțuri și instrucțiuni atunci când i se vorbește rar și clar;
 • să își exprime punctul de vedere cu privire la un subiect citit sau auzit.

 

Care este formatul examenului?

Examenul are 3 probe. Candidații susțin proba de Citire – înțelegere a textului și Scriere (Reading și Writing) și proba de Ascultare (Listening) în aceeași zi. Proba de Vorbire (Speaking) se poate susține în aceeași zi sau poate fi programată într-o altă zi. Această probă se susține în perechi de doi candidați, cu doi examinatori.

 

KET/KETfs Reading&Writing Listening Speaking
Durata probei 1h 10min 30 min 8-10 min pe pereche de candidați
Procentaj din valoarea totală a notei 50% 25% 25%

Linkuri utile:

Cambridge English: Starters (YLE Starters):

http://www.cambridgeenglish.org/exams/young-learners-english/starters/

 

Cambridge English: Movers (YLE Movers)

http://www.cambridgeenglish.org/exams/young-learners-english/movers/

 

Cambridge English: Flyers (YLE Flyers)

http://www.cambridgeenglish.org/exams/young-learners-english/flyers/

 

Cambridge English: Key (KET) for Schools

http://www.cambridgeenglish.org/exams/key-for-schools/