Carmen-VieruLumea interioara a copiilor poate fi dificil de explorat. Pentru a avea acces la sentimentele si trairile profunde ale copiilor, de multe ori parintele apeleaza la ajutorul psihologului.

In timpul sedintelor de psihoterapie/consiliere rolul meu este:

  • sa ajut copilul sa se simta mai bine cu sine – sa fie mai puternic si sa aiba o imagine clara a propriei persoane
  • sa incerc sa ajut copiii sa fie mai fericiti, mai linistiti si, de asemenea, sa fie in contact cu mediul in care traiesc si cu oamenii din viata lor.
  • sa ajut copilului in a-si exprima sentimentele profunde, in mod special furia, intr-un context securizant si sub forme sanatoase.Se poate ca unele din aceste sentimente sa fie vechi, ingropate, dar care creeaza probleme atunci cind sunt refulate prea mult timp.
  • sa ofer copiilor abilitatile de exprimare sanatoasa a sentimentelor ce apar in situatiile de zi cu zi.
  • sa le ofer copiilor experiente legate de aspectele pe care ei le-au refulat. Cand copiii sunt inhibati, tind sa devieze de la calea dezvoltarii sanatoase. Sarcina mea este de a-i readuce pe aceasta linie.

Pe de alta parte, munca mea vizeaza lucrul cu dumneavoastra, parintii, pentru a va ajuta sa stabiliti reguli si limite clare pentru copii. Aceste limite juste si stabile sunt importante pentru copii, in sensul ca ii ajuta sa-si defineasca propriile bariere ale sinelui.

Deseori, folosesc multe mijloace pentru a indeplini aceste scopuri, toate fiind adaptate la interesele copilului, precum si la stadiul de dezvoltare la care se afla. Aceste tehnici creative includ desenul, modelajul, papusi, muzica si multe alte jocuri.

Pe masura ce facem aceste jocuri, exercitii, comportamentele si simptomele care ne ingrijorau, care trebuiau a fi „reparate”, dispar. Daca acest lucru nu se intampla, impreuna trebuie sa analizam ceea ce facem sau nu facem si care cauzeaza perpetuarea comportamentelor si simptomelor nedorite.

Pentru a oferi asistenta in consiliere psihologica, am facut urmatorul demers de specializare:

– Am absolvit Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei, din cadrul Universitatii Bucuresti, specializarea psihologie si pedagogie

– Studii postuniversitare in Psihodiagnoza, Consiliere si Psihoterapie Experentiala a Unificarii Centrata pe Adult-Copil-Cuplu-Familie;

– Sunt psiholog cu drept de libera practica atestat profesional de catre Colegiul Psihologilor din Romania;

– Sunt consilier in formare NLP.

– Trainer in grupuri de dezvoltare personala pentru copii, adolescent si parinti.

Pe langa cunostintele teoretice, incepand cu anul 2004, practic consilierea/psihoterapia copiilor si adolescentilor in cadrul cabinetului de psihologie, dar si in cadrul Scolii si Gradinitei Kids Club Militari.

Cu prietenie,

Carmen Vieru – Psiholog

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment