27.05.2016

       În săptămâna ,,Şcoala Altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!’’, la  Kids Club s-au desfăşurat activităţi în cadrul proiectului ,,Dezvoltare armonioasă prin alimentaţie sănătoasă şi sport’’.

Luni – Vizită la Baza sportivă ProSport Arena

Prima zi a săptămânii i-a găsit pe elevii noştri la Baza sportivă ProSport Arena, unde Academia de fotbal Toni Doboş ne-a primit cu ospitalitate, antrenorii dedicaţi arătând copiilor cum se desfăşoară un program de pregătire zilnică pentru sportivi. Cu soarele alături, într-o zi asemănătoare celor ale verii, băieţii de la şcoală noastră au încercat să demonstreze că pot face sport de performanţă, iar fetele nu s-au lăsat mai prejos, fiind implicate în programul de pregătire pentru echipele de majorete.

Marți – Ziua alimentației sănătoase

A două zi a săptămânii a fost dedicată alimentaţiei sănătoase. Cu mic, cu mare, elevii şcolii alături de învăţătoarele lor, au intrat în bucătărie pentru a pregăti prânzul zilei. Cu mare bucurie au pregătit cea mai delicioasă pizza, au stors fructe pentru cea mai bună limonadă şi au preparat un deşert al cărui gust nu poate fi uitat prea uşor: frigărui de fructe în ciocolată. Masa a fost servită pe terasa şcolii, locaţie votată în unanimitate de copii, unde s-a încins o petrecere pe cinste cu muzică, dans şi voie bună.

Cum abia se încălzise atmosfera, distracţia a fost oprită numai la gândul că urmă să plecăm la cinematograf, într-o aventură ce avea nevoie şi de imagini, după lectură cărţii ,,Robinson Crusoe’’.

Miercuri – Clubul de olărit

O altă zi în cadrul Săptămânii Altfel a fost dedicată atelierelor de olărit, pictură şi încondeierea ouălor cu ceară fierbinte. Ajutaţi de meşterii olari, elevii Şcolii Kids Club au modelat coşuleţe din lut, pe care le-au pictat cu bucurie, pregătindu-le pentru sărbătoarea de Paşti. Au dat dovadă de creativitate şi talent, sensibilitatea sufletelor de copii regăsindu- se în privirea nerăbdătoare către roata ce modelează lutul sub mânuţele tremurânde şi în grija atingerii pensulei cu cele mai luminoase culori.

Joi – Vizită la Clubul Steaua Bucureşti

Momente cu totul speciale în cadrul Săptămânii Altfel au fost petrecute alături de campioanele gimnasticii româneşti, Sandra Izbaşa şi Andreea Răducan, în sala de antrenamente de la Clubul sportiv al Armatei. Micuţele gimnaste legitimate la Clubul Steaua Bucureşti au oferit un adevărat spectacol pentru elevii de la Şcoală Kids Club, care au conştientizat eforturile depuse şi sacrificiile făcute pentru a ajunge la marea performanţă. Multiplele medaliate Andreea şi Sandra au răspuns la întrebările adresate de către copii şi le-au povestit despre rolul educaţiei fizice în dezvoltarea sănătoasă şi armonioasă a organismului. Vizita la Clubul sportiv al Armatei a fost o ocazie de a vizita şi alte săli de antrenament pentru alte discipline sportive- scrimă, polo, fotbal.

Vizita la Cabinetul stomatologic a fost prilej pentru copii de a înţelege necesitatea controlului periodic, dar şi a îngrijirii zilnice, printr-un periaj corect. Părinţii ne-au povestit cu încântare faptul că teama de medicul stomatolog a dispărut şi vizita se întâmplă firesc, tocmai datorită activităţilor desfăşurate la şcoală.

Vineri – Atelier de încondeiat ouă

Toate activităţile desfăşurate la Şcoala Kids Club în cadrul Săptămânii Altfel au avut impact asupra comportamentului şi programului zilnic al copiilor, care au fost încântaţi să participe la fiecare moment planificat.